Sedmični industrija obojenih metala: glavnu ulogu litijum El. auto tiho počeo po

- Oct 09, 2014-

Smo održavanje matale industriji "drži" rejting, preporučujemo da investitori fokusirati se na vozila na električni pogon korist deli Tianqi litijum industrije (002466) i operacioni kurs uzvodno dela NdFeB proizvođača Ningbo Junљeng (600366). Uzimajući u obzir mogući nastavak industrijske cene metala oporaviti u kratkom roku, agresivna investitori se fokusirati na industrijski metali rudarske dionice (Jiangxi Copper (600362), Lingnan (000060)).


Osnovni metali: snažan američki zapošljavanje podatke, metalni cene oporavak


Prodane po originalnim cenama industrijske metale u petak, uglavnom zbog jakih podržava američki zapošljavanje podataka (April-farmu platne spiskove povećao 165,000, očekuje se povećanje 140 000; stopa nezaposlenosti od 7,5%, najviše četiri godine nizak; Mart zapošljavanje podataka od strane 88,000 iz vrlo revidirani povećanje 138,000), ali s obzirom da je Kina osnovni metali najvažnijih svetskih potrošačkom tržištu, na kineskom tržištu je i dalje u fazi slab oporavak, metalni inventare ostaju visoke, na tržištu je i dalje u destocking fazi, mi veruje da su trenutne cene baza metal nepotkupljiv odskok, sredinom i dalje oprezni.


Plemenitih metala: ublažavanje se očekuje da će oslabiti dodatno oprezni optimizam plemenitih metala


Ove nedelje zlatnu i srebrnu dobici su bili 0.58% i 0.55%. Od U.S. od očekivanog zapošljavanja podatke, u osnovi eliminiše mogućnost proširenja Fed podsticajnih mera, tržište ozbiljno loše plemenitih metala. Verujemo da "Kineska majka" kupovina fizičkog zlata miting došlo do kraja, buduće cena zlata ne bi trebalo da optimista.


Mali metala: voditi El. auto litijum dalji previranja, cena od volframa koncentriše lagano sonda


Litijum, preporučujemo investitori fokus Tianqi litijum industrije. S jedne strane, ministarstvo finansija i druge četiri ministarstva rade na novim subvencijama energije uveden očekuje se da će novi sporazum u prvom poluvremenu Sjedinjene Države kritika Tesla Motors će otvoriti 25 prodavnicama u 2013 godini (što je povećanje od 92%), tablet pc, pametni telefoni dovesti potrošača litijum potražnje (ocekuje da ce ostati iznad 30% rasta); ruku, Tianqi litijum opsežne ekspanzija jasna , grupa je stekao 泰利森 i obećao Ubrizgajte očekivane Tai Lisen zadebljanja kompanija nakon sticanje 2013 EPS-0.94 juana. Volframa, SKLONA cene ove nedelje, koristi se na 0.6% koncentrat cene ostaju nepromenjeni, cena je počela da nizvodno prenos, volframa cena skupu će, kako se očekuje, nastaviti, termin pažnju poglavlje volframa (002378), Tungsten Xiamena. (600549). RE, ozbiljnost jedinstvenoj zemlji oksid kompozitnih cena povećao 0.62%, odnosno, i 0,25% (praseodymium, neodymium cene skočile neznatno). Redak zemljani stalni magnet operacionom stopa porast vozio cene stabilno. Uzimajući u obzir ograničeni opseg privremeno posluju porast stope preporučiti jedinstvenoj zemlji rudarske dionice.


Novi materijal: NdFeB počela tiho pokupiti


NdFeB magneti (jak magnet) aspekte operativni sveukupnog da pokupi, ali ipak velika razlika između različitih preduzeća. Preporučujemo da investitori se fokusirati na korist od automobilske i industrijske motors naredbe rast Ningbo Junљeng. Ove nedelje H35 sirovina troškove i cene su bile ravne, cena odnos troškova ostala je stabilna.

Rizik upozorenje

Hranio polako politiku promene, promene u ekonomske politike u Kini, European dužničke krize su se pogorsali.