Feritni bar magnet

Feritni bar magnet

Osnovni podaci o certifikatu: RoHS, CE, SGS magnetokristalna anizotropija: oblik anizotropskog magneta: blok transportno pakovanje: papirnati karton + kućište od drveta Podrijetlo: Dongyang, Zhejiang Tip: trajna primjena: zvučnik, magnet, industrijski magnet, magnet motora: zaštitni znak: prilagođeni HS ...

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije

Certifikacija: RoHS, CE, SGS
Magnetokristalna anizotropija: anizotropni magnet
Oblik: Blokiraj
Transportno pakovanje: kartonski papir + futrola za drvo
Porijeklo: Dongyang, Zhejiang
Tip: Stalni
Primjena: magnet za zvučnike, industrijski magnet, magnet za motor
Zaštitni znak: SensMag
Specifikacija: Prilagođeno
HS kod: 8505110030

opis proizvoda

Keramički (feritni) trajni magneti
Sastoji se od stroncijevog karbonata i željezovog oksida. Oni su drvene boje ugljena sive i obično se pojavljuju u obliku blokova, diskova, prstenova, cilindara i ponekad lukova za motore.

Primjena keramičkih magneta:

Visoka intrinzična sila prisile
Alat je skup
Najmanje skup materijal u usporedbi s alnico i rijetkim magnetima zemlje
Ograničeno na jednostavne oblike zbog procesa izrade od rijetke zemlje
Za završnu obradu potrebno je dijamantsko sječenje ili brusni točak
Niži energetski proizvod nego alnico i rijetki magneti Zemlje
Najčešće su vrste keramike 1, 5 i 8 (moguće je 1-8)
9. razred najjači je dostupan keramički materijal
Primjena keramičkih magneta:
Magneti za zvučnike, jednosmerni motori bez četkica, magnetska rezonanca (MRI), magnetni uređaji za kosilice i vanbrodske motore, istosmjerni motori sa stalnim magnetom (koriste se u automobilima), separatori (odvojeni obojeni materijal od obojenih boja), magnetni sklopovi dizajnirani za podizanje, držanje , dohvaćanje i razdvajanje.

Tolerancije:

Za prešani materijal tolerancija na debljinu (smjer magnetizacije) je .005. Ostale dimenzije su 2,5% ili .010, ovisno o tome koja je veća. Prema IMA standardima, vizuelne nesavršenosti poput pukotina na kosi, poroznosti i sitnih kockica obično se nalaze u sintranim metalnim magnetima. Sječena ivica smatra se prihvatljivom ako nedostaje više od 10% površine. Pukotine su prihvatljive sve dok se ne prostiru na više od 50% površine pola.

Magnetiziranje i rukovanje:

Keramički magnetni materijal je izuzetno krhak i može se rascijepiti ili slomiti ako padne na tvrdu površinu ili ako mu se dozvoli da „uskoči“ i privuče predmet. Bavite se pažljivo. Najslabija ocjena keramičkog materijala je stupanj 1, koji obično nije orijentiran. 5. i 8. razred su orijentisani keramički materijal. Klasa 8 je najjači dostupni keramički magnetni materijal. Prilikom izrade magnetnih sklopova s keramikom obično je lakše proizvodno namagnetizirati proizvod nakon proizvodnje
Hot Tags: feritni bar magnet, dobavljači, proizvođači, tvornica, veleprodaja, kupiti

Upit

You Might Also Like