Kompas magneta

magnetski kompas je najstariji instrument za navigaciju i stoljećima vitalni alat za nautičare na moru. Kompas omogućuje brodova za odabrani kurs. Uzimanjem ležajevi vi...

Detalji o proizvodu

Magnetski kompas je najstariji instrument za navigaciju i stoljećima vitalni alat za nautičare na moru. Kompas omogućuje brodova za odabrani kurs. Uzimanjem ležajevi vidljive objekte s kompasom, navigator je također popraviti brod položaj na grafikonu.

Kako se magnetski kompas radi?

Magnetski kompas radi, jer zemlja je kao veliki magnet, okružen ogroman magnetsko polje. Zemlja ima dva Magnetska pola koji leže u blizini Sjeverne i Južne Stupova. Magnetsko polje zemlje uzrokuje magnetizirana 'iglom' od željeza ili čelika na ljuljački u sjever-jug polozaj ako visjeti nit, ili ako se zaglavilo kroz slamku ili komad drveta pluta u zdjeli vode.


Koliko je točna magnetski kompas?

Davne xv, pomorci primijetili da igla magnetskog kompasa ne pokazuje točno Zemljin pravi sjever. Columbus, na primjer je svjestan od ovaj na njegova putovanja preko Atlantika u 1490-e. Umjesto toga, iglu čini kut sa sjevera, i taj kut varira od mjesta do mjesta na površini zemlje. To znači da je različite magnetske varijacije na različitim mjestima na zemlji. Ove varijacije istraživane su na poznati 17.stoljeća putovanje veliki naučnik i astronom Edmond Halley. Smatralo se da dužina broda može pronaći kompas varijacija, ali to se pokazalo da to nije istina.


Kako je problem riješen magnetske varijacije?

Varijacije ne brinite navigatori sada zbog uvođenja žiroskopski kompas. To je izumio 1908. Koristi ovo vrti žiroskop koji drži kompas pokazuje na Magnetni sjeverni, ali pravi sjever zemlje. Brzo predenje giroskopa je sredisnji dio je gyrocompass. Jednom giroskopa postavi vrti, pokazuje u istom smjeru, bez obzira na brodski viranje pokreta ostaje.

Danas, brod bilo gdje u svijetu možete provjeriti točan položaj pomoću signala sa satelita u orbiti. Međutim, svi pomorci i dalje imati kompas na brodu kao i. Tracy Edwards, koji je kapetan jahte djevojačko u 1989-90 Whitbread rundu World Yacht Race, koristi prelasku (Satelitska navigacija) i otkrio je da ona često koriste magnetski kompas umjesto toliko tehničkih problema.Hot Tags: kompas magneti dobavljači kompas magneti proizvođača, kompas magneti tvornica, veleprodaja kompas magneti, kupi kompas magneta, kompas magneta

Upit

You Might Also Like